Susținerea în cursa spre Primăria municipiului Botoșani a unui candidat cercetat pentru corupție este o adevărată insultă adusă cetățenilor. Este inacceptabil ca un individ acuzat de abuz în serviciu și plasat sub control judiciar să fie prezentat ca fiind demn de o poziție atât de importantă. Acesta nu este doar cazul lui Cosmin Andrei, actualul primar autosuspendat din funcțiile deținute în partid, care își dorește reconfirmarea în mandat. O asemenea situație aruncă o mare pată de noroi asupra comunității și răstoarnă valorile pe care PSD susține că le promovează.

Când un lider este prins în mrejele propriilor scheme, întreaga comunitate suferă. Cosmin Andrei inundă rețelele de socializare cu poze de prin șanțurile orașului, dar actele josnice care l-au compromis nu pot fi șterse cu buretele.
PSD, în calitate de partid care îl susține, se află la o răscruce. O decizie grea, dar necesară, trebuie luată. Retragerea sprijinului pentru un candidat corupt nu este o pierdere, ci un pas către regăsirea integrității și a respectului. Așteptările sunt mari, iar partidul are ocazia de a arăta că valorile pe care le promovează nu sunt doar cuvinte aruncate în vânt, ci principii solide, transpuse în acțiuni.
Municipiul Botoșani merită conducători demni și verticali. Candidații propuși de partide trebuie să fie oameni de onoare, gata să slujească interesele comunității cu integritate. Liderii trebuie aleși pe baza meritelor, viziunii și dedicării lor neclintite față de cetățeni. Ei trebuie să fie cei care nu doar promit, ci și împlinesc, care nu doar visează, ci și construiesc. Lideri care nu înfloresc doar grădini de lalele și crini, ci și viitorul orașului nostru.
Dar, pentru a atinge acest ideal, este nevoie de curaj și de o schimbare radicală în modul în care partidele își aleg reprezentanții. Nu mai este suficient să ne mulțumim cu promisiuni deșarte și cu spectacolul politic de fațadă. Este timpul pentru lideri autentici, pentru oameni care să pună nevoile comunității înaintea ambițiilor personale, care să trăiască prin exemplul lor și să inspire prin conduita lor.

Viitorul municipiului Botoșani depinde de curajul de a face alegeri corecte, chiar dacă nu sunt comode.