Într-o mișcare surprinzătoare, Partidul AUR a încheiat un protocol de colaborare cu PSD în municipiul Botoșani, deschizându-se la o alianță cu acesta în viitoarele consilii locale, rezultate în urma alegerilor. Așa susțin surse din interiorul PSD, familiarizate cu acest subiect.

Candidatul AUR pentru funcția de primar, Catalin Silegeanu, pare să fie prins într-un vârtej politic, acceptând să devină viceprimar în această alianță, contrar promisiunilor anterioare.

Silegeanu a fost dat afara din PSD in trecut chiar de catre Cosmin Andrei care la acea vreme era presedintele Organizatiei Municipale!

Deși inițial Silegeanu promisese că va candida de pe locul 7 pe lista partidului, acesta și-a impus unilateral poziția de lider, ignorându-și angajamentele anterioare. În plus, se pare că această alianță a dus la retragerea candidaților AUR din diverse comune, precum Rachiti și Vladeni, fapt ce avantajează PSD-ul în acele localități.

Protocolul semnat între AUR și PSD la Botoșani pare să fie o mișcare făcută fără implicarea conducerii superioare a AUR de la București, semn că jocurile politice pentru funcții sunt în plină desfășurare și că nu țin cont de nicio promisiune anterioară.

Deși anterior Silegeanu s-a remarcat prin atacurile îndreptate împotriva PSD-ului și a primarului actual proaspat trimis in judecata pentru coruptie, Cosmin Andrei, acesta ssi-a schimbat punctul de vedere, doar pentru o funcție.

Refuzând să ofere răspunsuri referitoare la trecutul său și nici măcar să prezinte un CV alegătorilor, el alimentează suspiciunile și neîncrederea în intențiile sale.

Este clar că preocupările pentru propria carieră politică îl fac pe Silegeanu să ignore promisiunile anterioare și să sacrifice interesele pe termen lung ale partidului în favoarea unui câștig imediat de putere.