Autoritățile ucrainene au anunțat marți seară că în regiunea Cernăuți din cauza ploilor abundente nivelul apei din râurile Ceremuș și Prut au depășit cotele de inundații . Marți, la ora 17:00,  11 localități din patru raioane ale regiunii erau deja  afectate de inundații, iar 37 de persoane au fost evacuate, informează Administrația Regională de Stat  Cernăuți. În urmă cu puțin timp două baraje din Ucraina au cedat și apa a inundat mai multe localități din zonă. Autoritățile din țara vecină nu exclud ca si orașul Cernăuți să se inunde .

Salvatorii livrează apă, medicamente și alimente persoanelor  din localitățile afectate. Autobuzele școlare sunt pregătite pentru transportarea cetățenilor din zonele afectate”, se menționează în comunicatul Administrației Regionale de Stat

Deja, de marți de la amiază autoritățile ucrainene au emis cod roşu de inundaţii pe râurile Ceremuș și Prut.

În raioanele montane din regiunea Cernăuți sunt anunțate ploi abundente și furtuni care pot provoca noi inundații. Potrivit prognozelor Centrului Hidrometeorologic regional, apele râurilor Ceremuș și Prut  vor crește în noaptea de marți spre miercuri până la 7 metri, iar în unele zone până la 10 metri.

Viitura anunțată de autoritățile ucrainene va fi resimțită în România miercuri după amiază.

“Am fost anunțați din timp de către autoritățile ucrainene și suntem pregătiți să luăm toate măsurile care se impun. Probabil că miercuri după amiază va fi cea mai critică perioadă. Problema este că plouă continuu în zona Cernăuți.”, ne-a declarant colonelul Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

📍с.Маршинці сьогодні🔔Стежте за новинами області в Телеграмі 👉🏼 https://t.me/your_Bukovyna

Publicată de Чернівецька обласна державна адміністрація pe Marţi, 23 iunie 2020